top of page

Een pad ontstaat door er op te wandelen


hsp hooggevoelig chronische pijn cvs
de weg naar jouw verlangen kent meerdere optiesJáren heeft het me gekost. Niemand kon me garanderen waar de stap naar coaching me zou brengen. Het weerhield me om stappen te zetten. Ik wou eerst zekerheid.

Tuurlijk is dat te gek voor woorden. Dat weet ik achteraf bekeken ook.

Toen zag ik alleen hoe bij anderen dat totale plaatje wél klopte. Hoe het voor hen wél makkelijk praten was.

Alleen vergeleek ik me met hen die zoveel verder stonden, zoveel jaren ervaring meer hadden. Terwijl ik me had moeten vergelijken met diezelfde mensen aan het begin van hun weg.

Nu, zoveel jaren later zie ik nog steeds het totale plaatje niet. Wat ik toen wou heb ik bereikt. Makkelijker dan gedacht. Wat ik nu wil bereiken ligt nog mijlenver weg ... of zo lijkt het nu toch.

Keuzes maken is altijd een onbekende weg inslaan niet wetende of hij vooral rechtdoor gaat of met scherpe bochten, bergop of bergaf.

En misschien sla ik zelfs ergens links of rechts een baantje in.

Zo is het destijds ook gegaan. De eindbestemming heb ik (nog) niet bereikt en zal ik misschien nooit bereiken aangezien een pad steeds in ontwikkeling is.

En dan durf ik mezelf zelfs af te vragen of we die eindbestemming wel moeten bereiken? Zou dat niet saai zijn?

Anyway, wat ik vooral wil meedelen is om niet te wachten tot je zekerheid hebt. Ga voor die droom, voor dat verlangen, en bekijk de weg ernaar toe stap voor stap. Een pad kent meerdere opties, ook voor jou. Maar hoe start je daar nu mee? Alles begint met bewustwording.


Sta stil bij wat jíj nodig hebt, wat jou gelukkig(er) maakt. Denk even niet aan alle mogelijke obstakels op je pad maar laat je dromen de vrije loop. Zonder je even af op een plek die jou rust geeft, waar jij jezelf kan zijn en schrijf alles wat er in je opborrelt uit in een DROMENSCHRIFTJE. Schrijf vol overtuiging en gebruik woorden die je gevoel nog versterken en tot de verbeelding spreken, zoals ... 'ik vertoef in een omgeving waarin iedereen zichzelf is, mensen glimlachen oprecht naar me, ze reiken me de hand, ze hangen aan mijn lippen en luisteren vol bewondering naar me. Ik voel me een prinses, ik heb vleugels, ik ben zelfzeker en heb de kracht om me te tonen in goede en minder goede dagen ... Mijn dagen zijn stressvrij en de pijn ebt weg ... ik geniet'. Geef jezelf hiervoor tijd en ruimte. Herlees, schrap, voeg toe ... tot je écht voelt dat dit hetgene is waar je zo hard naar verlangt. Pas dan VOEL je waarom je stappen wil zetten, waarom je doorzet op mindere momenten. En dan is het tijd om die eerste (kleine) stap te zetten. Laat het totale plaatje los maar voel welke eerste stap jij kan gaan zetten. Wat heb je nodig om tot deze droom te komen? Wie kan je helpen? Wat kan je doen? Er is zoveel mogelijk ... voor iedereen wiens verlangen groot genoeg is. Er is zoveel mogelijk ... voor iedereen die het engagement aangaat om stap voor stap zijn unieke pad te gaan bewandelen. Klik op de link voor meer info over het Rise and Shine-traject of stuur me een mail. Ik beantwoord graag en vanuit het hart al jouw vragen. Rise and Shine ... omdat je het waard bent. Liefs, Isabelle

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page